"16-åringen" (WS)

Den person som i medierna kom att kallas "16-åringen", kommer här att benämnas WS. Han har nu för övrigt hunnit fylla 17.

WS befann sig i närheten av krogen där grälet utbröt mellan Romarios sällskap och hans eget sällskap. Eftersom han är minderårig släpptes han inte in, men mötte upp direkt efteråt vid 01-tiden då sällskapen gått ut från puben och grälet fortsatte på gatan utanför.

WS var rejält berusad, enligt egna uppgifter, efter att ha druckit tillsammans med vännerna innan de begav sig till stan. Han var åtalad för medhjälp till mord och försök till medhjälp till mord. Enligt han själv så satt han i en av bilarna som körde mot E4-an där man träffade Romarios sällskap som fått bensinstopp, men hade ingen aning om vad som skulle hända där.

Enligt honom steg han ut ur en av de två bilar som stannade bakom Romarios bil och det första som händer är att någon kommer och boxar WS i magen. WS slår tillbaka då angriparen tar fram en skruvmejsel och försöker hugga honom. På något sätt får WS tag i skrumejseln och trycker den mot angriparens bröst och känner hur den tränger in i hans kropp. Han vet dock inte hur det gick för motståndaren då han enligt han själv sprang därifrån och satte sig i bilen. Han själv fick inga skador.

Enligt åklagaren har WS främjat mordet genom att dels se till att ett möte kom till stånd mellan de två grupperna, dels genom att vara med och skaffa bil och dels genom att maskera sig på brottsplatsen, vilket stärkte mördarens uppsåt, bara genom hans egen blotta närvaro.

Det är även detta som är det bekymmersamma för WS; varför var han maskerad på brottsplatsen? Polisen beslagtog en svart t-shirt från en av bilarna (som kördes av AA) som befunnit sig på platsen. På baksidan av t-shirten fanns två små hål urklippta strax nedanför kragen. Under dessa hål säkrades DNA som visade sig komma från WS. Man misstänker att han haft denna t-shirt över huvudet för att maskera sig. Detta stämmer överens med flera vittnesmål som säger sig ha sett maskerade personer på brottsplatsen.

WS erkände att han befunnit sig på mordplatsen men förnekade brott. Han friades på samtliga åtalspunkter då ingen kunde fällas för mordet.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har bara o säga en sak dom här jävlarna borde facking stoppas dom har dödat o så ska dom gå fria fuck de här systemet allvarligt talat detta e bara för mycket

2009-05-06 @ 21:31:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0