MB i Somalia - Rättegången ställs in

Som bloggen redan den 15 april kunde avslöja har huvudåtalade MB flytt landet. Nu har Sveriges medier fått nys om detta och igår bekräftade hans advokat Johan Åkermark för Stockholm City att hans klient befinner sig utomlands och inte har några planer på att återvända innan hösten. Hovrättsförhandlingarna som skall inledas på torsdag var i fara och idag kom beskedet att man tills vidare skjuter upp rättegången då man inte lyckats få tag på MB.

Även medåtalade WS har försökt hålla sig undan men siktades i dagarna i centrala Stockholm och fick skriva på att han tagit del av kallelsen till hovrätten. En av de två skadade vännerna till Romario har även han inte gått att nås. Han håller sig enligt uppgift medvetet undan och har inga planer på att gå igenom ytterligare en rättegångsförhandling.

Gällande MB så blev han tidigt erbjuden att lämna landet av sin familj vid en friande dom. Han var kvar i området ett par veckor efter domen men han kände själv att han inte kunde hantera den press han fått på sig på grund av all den uppmärksamhet som skapats. Han kunde inte leva ett normalt liv i förorten utan var jämt och ständigt utpekad. Han tog sin sista möjlighet att komma undan och reste bort. Han ryktades först befinna sig i Dubai, men nu är det alltså bekräftat av hans föräldrar att han är i Somalia. Eftersom landet inte har något fungerade rättssystem är det osannolikt att kunna begära ut honom av myndigheterna.

Åklagare Ewa Tvengström säger till DN att hon inte har några synpunkter på att två personer håller sig borta. Hon ville inte skjuta upp förhandlingarna utan lägger nu fokus på att åtala YA och WS för medhjälp.

Kommentarer
Postat av: ..

det är väl inte så konstigt att han inte är kvar...ingen jävel skulle ens kolla på honom

2009-05-27 @ 23:45:26
Postat av: Anonym

Den andra som inte går att nå är i Eritrea har jag hört.

2009-06-01 @ 22:45:03
Postat av: Anonym

du har hört fel han är i sverige, och han är tillgänglig att nås.

2009-06-08 @ 13:54:42
Postat av: ???

sluta skriva ner skit om 18 åringen vilken press hade han på sig han satt häktad i 5 månader han behöver semester o han bryr sig inte om vad folk säger de e bara skojare som springer runt o snackar GRABBARNA RINKEBY / TENSTA 4 LIFE

2009-06-08 @ 19:19:34
Postat av: va

skit ska skit ha, en gång mördare alltid mördare.

dödstraff för den jäveln. Hoppas Gud aldrig förlåter honom och att han får ett helvete på jorden liksom den riktiga i akhira. Vrf försvarar man denna äckel. Om jag hade sett jäveln på gatan hade jag inte tvekat en sekund..öga för öga

2009-09-24 @ 22:28:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0