"20-åringen" (YA)

För att bringa lite klarhet i tingsrättens dom och de som var misstänkta sammanställer vi lite info kring de tre personerna, vi börjar med den äldsta av de tre.

"20-åringen", kommer här att kallas för YA. 

Misstänkt för att ha ringt runt och mobiliserat ihop åtta personer för att möta upp Romarios gäng under mordnatten. Det finns intensiv mobiltrafik registrerad från YA:s mobiltelefon strax efter grälet i stan med Romarios gäng, det misstänks att han samlat ihop några vänner för att hämnas, däribland hans två bägge bröder.

Enligt åklagaren har YA främjat mördarens gärning genom att dels angripa en av Romarios vänner, som ådrog sig livshotande skador, dels genom att se till att ett möte kom till stånd med Romarios sällskap, dels genom att skaffa fram bil och chaufför, samt dels genom sin blotta närvaro stärka mördaren i hans uppsåt.

YA har nästan helt uteslutande svarat intetsägande i tingsrätten när han hördes. Svar som "jag vet inte" och "jag kommer inte ihåg" var vanligast förekommande. Vissa av hans uppgifter sa även emot sig själva.

Enligt han själv befann de sig på krogen i stan när 5-6 personer angrep en av hans vänner. Han ville bara därifrån eftersom han var dömd till skyddstillsyn. De åkte tunnelbana hem. Så småningom träffade de 5-6 andra personer, däribland hans storebror AA, som körde en av bilarna. Enligt YA åkte skulle de åka till sjukhuset för att hämta deras kompis som fått stryk på krogen. Kompisen hade tagit sig till Rissne och de hämtade honom istället därifrån.

De följde enligt YA efter den andra bilen, där bland annat hans äldsta bror satt, NA. Till slut kom de till E4:an och stannade bakom en röd Saab som stod still på vägrenen. YA gick enligt han själv ut ur bilen och fick en spark som gjorde att han föll mot gatan. Han vet inte vem det var. Utöver detta såg han eller hörde han inget av det som hände runt omkring honom. Han satte sig i bilen och de åkte därifrån. Först två dagar senare fick han enligt sig själv reda på att Romario blivit mördad på platsen.

Han pekades ut av en av de skadade på mordplatsen, som sa sig vara 80% säker på att YA slagit honom med ett baseballträ efter att ha jagat honom genom hela fyrfiliga E4:an till mitträcket. Tingsrätten kommer fram till detta, efter att ha friat YA, "Det emellertid finns en gärning som kan läggas YA till last, att han med ett baseballträ slagit en av Romarios vänner". Den skadade själv säger att han inte har någon bestämd uppfattning om vilka som attackerade honom men att han var ganska säker på det var YA som slog honom i mittrenen av motorvägen dit han flydde och låg ner. Inte förrän han reste sig och sprang över även de södergående körfälten och med direkt livshotade skador lagt sig ner i ett skogsdike och ringt 112 lämnade de honom till sitt öde.

Tingsrätten säger att Romarios vän med livshotande skador är en trovärdig person men att hans redogörelse inte hänger ihop och att det därför inte går att fälla YA för grov misshandel, trots att han blivit utpekad.

YA erkänner att han var på brottsplatsen men förnekar brott. Åklagaren ville få YA dömd för medhjälp till mord och medhjälp till mordförsök. Friades från alla misstankar.YA är den yngsta brodern av tre. Mellanbrodern, AA, var chaufför i en av de bilar som körde till mordplatsen. Enligt flera källor, oberoende av varandra, var han den som höll i en kniv på platsen. Blev kallad som vittne till tingsrätten men behövde inte vittna då det var en anhörig som stod åtalad.

Den äldsta brodern, NA, med ett tungt kriminellt förflutet, var även han på mordplatsen. Det är bekräftat att han var på en fest i Vällingby under natten och att han var drogpåverkad. Yngsta brodern YA kontaktade NA efter krogtjafset i stan och därefter tog han sig omedelbart till Husby med en vän där han mötte upp resten av gänget som samlats. NA var den som körde den döda Romario till Karolinska och där dumpade kroppen vid entrén.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det bör läggas mer fokus på bröderna. AA är sedan tidigare dömd för dråp alla tre bröderna lever ett krimminelt liv, de lever för det helt enkelt. Alla ute i orten vet vilka som gjort det här men ingen talar. Hade jag kunnat gå fram i rätten och få namnge de hade jag gjort det men det funkar inte så. De som var på plats måste tala. Romarios familj behöver få frid och gå vidare det är inte rätt mot de.

2009-04-11 @ 21:24:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0